2013. május 15., szerda

Hogy hogyan született Optimus prime?

Optimus régen, a Cybertroni aranykor utolsó napjaiban nem a Prime nevet viselte. Sőt, az Optimus nevet sem születése óta viseli.
Egyszerű hivatalnok volt, aki az Ayacon archívumot vezette, úgy hívták, hogy ORION PAX.
Ahogy egyre többet tudott meg a bolygó múltjáról, annál nagyobb aggodalommal figyelte a vezetést behálózó korrupciót és a társadalmat megosztó egyenlőtlenséget.
De élt egy Gladiátor, akinek a nézeteit szimpatikusnak találta; egy olyanét, aki felvette a 13 Prime egyikének a nevét. Ő volt Megatronus.
Megatronus felesküdött, hogy megváltoztatja a Cybertron vezetését és egyenlőséget követelt a közösség minden tagjának. Ez a bátor forradalmár csakhamar rengeteg támogatót szerzett, köztük Soundwave parancsnokot is.
Orion felvette a kapcsolatot Megatronussal, aki a tudtán kívül mentorává vált. Ahogy ott hagyta az arénát, hogy politikai pályára lépjen, Megatronus lerövidítette a nevét.
Nem sokkal később, már Megatronként a vezetőtanács elé terjesztette az elképzelését az igazságos és egyenlő társadalomról és lassan megmutatta, hogy milyen is Ő valójában. Kijelentette, hogy a régi vezetést csak erővel lehet megdönteni és követelte,, hogy őt jelöljék ki a következő Primenak.
Orion azonban nem hitt az erőszakban. Eme józan hang nem volt hatástalan a tanács tagjaira. akik megilletődve konstatálták, hogy a Cybertron hosszú fennállása óta végre jött valaki, aki méltó rá, hogy Prime legyen. Ám eme megtisztelő nevet, csak akkor vehette fel, ha Orion kiérdemli a legendás VEZETÉS MÁTRIXát.
Vágyai beteljesülésétől megfosztva Megatron minden kapcsolatát megszakította Orionnal és a tanáccsal.
Az általa Álcáknak nevezett seregével háborút indított mindazok ellen, akik nem hajtottak fejet előtte.
Megesküdött rá, hogy megszerzi magának a Mátrixot bárhol rejtőzzön is. A háború végül az egész Cybertront romba döntötte, magváig mérgezve a bolygót.
Orion odautazott, hátha valahogy visszafordíthatja ezt a szörnyű folyamatot és szemtől- szembe találta magát minden Cybertroni atyjával, Primussal.
Az elgyötört Primus megérezte Orionban a jóságot és a gondjaira bízta a Mátrixot.
Ebben a pillanatban a meglepett és szerény Orion Pax OPTIMUS PRIMEmá változott.
Ő lett az utolsó Prime.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése